Stiri »

1 decembrie 2019 – 18:56 | Comentariile sunt închise pentru Hai cu noi nr. 70 noiembrie 201996 views

Share000

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole

18 noiembrie, Sf. Mc. Platon, Sf. Mc. Roman, Sf. Mc. Zaheu

Submitted by on 18 noiembrie 2016 – 7:00No Comment | 21 views

Sf. Mc. Platon. Sfântul mucenic Platon era din părţile Galatiei, din cetatea Ancira, frate al sfântului mucenic Antioh, născut din părinţi creştini şi crescut în bună credinţă. descărcare (13)Încă neajungând la vârsta cea desăvârşită, s-a arătat desăvârşit în faptele cele bune. El a propovăduit cu îndrăzneală pre Hristos, prea veşnicul Dumnezeu, în mijlocul închinătorilor de idoli. Pentru aceasta a fost prins de necredincioşi şi dus la judecată… (Vieţile sfinţilor, III, p. 755).
Sf. Mc. Roman. Sfântul mucenic Roman era de neam din Palestina; el a fost diacon al bisericii Cesareiei. Iar în vremea goanei ce se ridicase de păgâni asupra creştinilor petrecea în Antiohia, propovăduind cuvântul lui Dumnezeu şi întărind pre credincioşi (Vieţile sfinţilor, III, p 770)

Sf. Mc. Zaheu. Sfântul mucenic Zaheu, diaconul bisericii Gadirilor, a fost dus înaintea judecătoriei închinătorilor de idoli, având pre grumazii săi un lanţ greu de fier. Şi întrebat fiind de judecător, a mărturisit în privelişte pre Hristos. Deci a fost muncit, cu grele şi crude chinuri (Mineiele, III, pp. 268, 269).

Antoaneta Olteanu, Calendarele poporului român

ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Tags: , , , , ,