Home » Acțiunea Umanitară: ”De la suflete pentru suflete”

Acțiunea Umanitară: ”De la suflete pentru suflete”

centru pietricicaMiercuri, 11 decembrie 2013, Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, reprezentată de preotul paroh Petru Munteanu și Centrul  Social Pietricica Piatra Neamț au încheiat un protocol de colaborare prin care se vor derula activități ce au menirea de a aduce bucurie și de a reda bătrânilor speranța de viață. Astfel, voluntarii implicați în activitățile Centrului de Servicii Sociale ”Samaritenul  Milostiv” Săvinești  vor iniția vârstnicii Centrului Social Pietricica în ceea ce privește realizarea de diferite obiecte lucrate manual precum brățări, felicitări, căndeluțe, decorațiuni, etc.

centru pietricica1De asemenea, persoanele asistate din cadrul Centrului Pietricica și-au manifestat dorința de a lărgi schimbul de experiență și cu alte tipuri de activități cum ar fi cercuri de poezie, teatru, cor, sau discuții interactive pe diferite teme.

Încheierea protocolului a fost sărbătorită cu o primă activitate

centru pietricica2O parte din vârstnicii care au dorit să participe la activitatea de creație au învățat să facă brățări împletite de la 2 dintre tinerii voluntari ai Centrului de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” Săvinești.  Activitatea a fost încununată cu succes, doamnele de vârstă respectabilă reuşind să facă câte 2 brăţări fiecare în mai puţin de 2 ore.  Pe ritmuri de colinde, într-o atmosferă primitoare, toată lumea s-a bucurat și de câte un ceai cald oferit prin amabilitatea domnului director, Gheorghe Munteanu și a asistentelor sociale ale Centrului Pietricica.

centru pietricica3Atmosfera a fost antrenantă și plină de entuziasm, astfel că s-a creat un fel de competiție fair-play între proaspetele învățăcele, care se străduiau să lucreze cât mai repede, dar și bine fumoasele produse.  Bucuroase de rezultatul muncii lor, doamnele vizitate au spus că, brăţările făcute şi cele ce vor urma să se facă cu materialele rămase, vor fi dăruite colindătorilor ce le vor încânta sufletul de sărbătoarea Nașterii Domnului.

Sursa: samariteanulmilostiv.ro