Stiri »

1 decembrie 2019 – 18:56 | Comentariile sunt închise pentru Hai cu noi nr. 70 noiembrie 201929 views

Share000

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole

Activități practice de Crăciun – Realizați-vă propriile decoraţiuni pentru brad

Submitted by on 27 decembrie 2018 – 7:51No Comment | 150 views

Activități practice de Crăciun – Realizați-vă propriile decoraţiuni pentru brad

Crearea ornamentelor de Crăciun nu este o activitate foarte dificilă. Dimpotrivă, este foarte simplu și amuzant să realizați amintiri plăcute celor dragi, pe care să le poată expune în fiecare an și care să le aducă aminte mereu de dumneavoastră și de momentele prețioase din viață. În plus, le putețți face împreună cu cei dragi!

Ornamente pentru uşă

Activități practice de Crăciun - Realizați-vă propriile decoraţiuni pentru brad1. Aveți nevoie de câteva crenguţe de brad, panglici de diferite culori, mărgeluţe, sârmă şi nişte conuri de brad sau de pin. Crenguţele de brad se aşază într-o formă de buchet, triunghiulară sau în cerc. Folosiți multe crenguţe, astfel încât aranjamentul ornamental să fie stufos şi colorant. După ce ați legat cu o sârmuliţă subţire crenguţele, începeți ornarea propriu-zisă. Puteți folosi şiraguri de mărgele sau de panglici (mai ales la aranjamentul cu formă rotundă), pe care să le aşezi dintr-un capăt în altul al decoraţiunii.

2. Pasul următor constă în aşezarea câtorva fundiţe făcute după forma degetelor, de preferat dintr-o panglică de culoare roşie, galbenă, violet sau roz.

Fundiţele se pot prinde cu ajutorul sârmuliţei. În spaţiul rămas, adaugă câteva conuri, pe care le poți prinde tot cu sârmuliţă.
3. În cazul în care aranjamentul ornamental este sub formă de buchet, poți adăuga flori ornamentale uscate, ca să-i dai un aspect mai rustic.La sfârșit, prinde o sârmă în formă de cerc și tot ceea ce mai rămâne de făcut este să agaţi coronița de uşă.

Ornament pentru masă

1. Pentru acest ornament, aveți nevoie de paie, de crenguţe de brad, de conuri, de boabe de măceşe uscate, de crenguţe de pin, de mărgele, de globuleţe, de lipici, de carton, de fundiţe şi de o lumânare roşie, mov sau portocalie.
2. Începeți prin a aşeza crenguţele de brad pe o formă rotundă sau ovală tăiată dintr-un carton, astfel încât cartonul să fie complet acoperit de verdeaţă. Adaugați brad din mijloc spre margine, astfel încăt să obţineți o formă rotundă sau ovală. O dată fixată forma, crenguţele se pot lipi de carton. După ce le-ați lipit, puteți introduce între crenguţe spicele de paie şi crenguţele de pin astfel încât ornamentul să primească volum.

Activități practice de Crăciun - Realizați-vă propriile decoraţiuni pentru brad3. Pune lumânarea în centru, iar in jurul ei lipești conurile. Poți să presari și ramuri de boabe de măceşe. Ultimul lucru este împodobirea cu globuleţe, mărgele şi câte o fundiţă.
Omuleţi biscuit

1. Aveți nevoie de o bucată de material maro, de lipici, de culori, de o foarfecă care taie în zig-zag, de hârtie şi de mărgele.
2. Pe o hârtie, desenați forma unui omuleţ de biscuit, după care decupați materialul maro.
3. Cu ajutorul foarfecii, tăiți câteva fâşi de hârtie albă pe care o lipești de conturul omuleţului. Îi colorați ochii, nasul şi buzele cu ajutorul culorilor, iar apoi aplicați mărgelele pe ei.
Decoraţiunea e gata, mai rămâne să o agățaţi de brad.

Prof. Dimitriu Sîrghie Vasilica, Colegiul Național „M. Sadoveanu” –Pașcani

ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Tags: ,