Stiri »

30 aprilie 2020 – 23:40 | Comentariile sunt închise pentru Hai cu noi nr. 75 aprilie 202052 views

Share000

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole

Bucuria voluntariatului

Submitted by on 15 iulie 2017 – 11:50No Comment | 367 views

Tabăra „Aripi de Înger” a reprezentat pentru mine prima oportunitate de a le oferi celor din jurul meu un pic din timpul meu şi din energia pe care o am la dispoziţie, o bucăţică din sufletul meu. Aici am început în urmă cu patru ani să particip la primele activităţi de voluntariat.

Devenind o parte a taberei, am fost nevoită să mă impun în faţa provocărilor care au venit şi să îmi dezvolt creativitatea, capacitatea de a socializa şi de a mă face ascultată. Pe lângă acestea, am învăţat ce înseamnă seriozitatea şi corectitudinea, doi factori care au contribuit la modelarea caracterului meu copilăros.
În fiecare zi căutam să mă apropii de participanţi şi să ajung în sufletele lor. Satisfacţia vederii zâmbetelor de pe faţele acestora nu poate fi măsurată, nici descrisă, ea deschizând drumul spre o fericire deplină care te va ambiţiona să îţi doreşti să continui voluntariatul indiferent de greutăţile pe care le întâmpini şi oboseala care mai intervine din când în când.
Cu timpul, întreaga echipă care a luat parte la proiectul în care ai participat îţi va deveni o familie care te va sprijini atunci când rămâi în pană de inspiraţie. Se leagă frumoase prietenii care vor continua şi după finalul taberei, câştigând, astfel, amici de nădejde care au preocupări comune cu ale tale.
Voluntariatul te ajută să te dezvolţi din toate punctele de vedere şi să acumulezi amintiri extraordinare care vor dăinui peste ani.
O calitate pe care trebuie să o deţină un voluntar este toleranţa. Acesta îi acceptă pe toţi aşa cum sunt, căutând în fiecare câte o rază de lumină care să îl conducă spre înţelegere şi prin care să găsească binele care se ascunde în spatele unor măşti care nu se arată întotdeauna la fel de colorate ca frumuseţea interioară.

Bianca Savin, Voluntar

 

ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Tags: , , , , , , , , , ,