Home » ”Cartea Vie – Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine”

”Cartea Vie – Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine”

La Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” Săvinești a avut loc, joi, 05 decembrie 2013, cea de-a treia întâlnire ce se derulează în cadrul proiectului social-educativ “Cartea Vie” pe perioada  21 noiembrie 2013 – 12 ianuarie 2014.

cartea vie3La această întâlnire au participat: Cristian Savin, directorul societății Class Media Piatra Neamț,  părintele paroh Petru Munteanu, părinți și copii asistați de Centrul de Servicii Sociale ”Popasul Iubirii Milostive”.

Seara a fost una de cateheză pentru cei prezenți, de instruire religioasă prin întrebări și răspunsuri, dar și de vizionare a unui film cu Pilde Ortodoxe. Subiectul supus discuției a fost ”Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine”.

cartea vie”Cu cât facem un bine, cu atât se poate birui răul. În general, putem să vedem păcatele celorlalți, dar nu-i putem vedea pocăința. Putem fi fericiți sau nefericiți, depinde de noi ce alegem, iar liniștea, fericirea, pacea sufletului o găsim în Biserică”, le-a transmis Cristian Savin celor prezenți.

cartea vie5Musafirul surpriză a fost Eleni Gkertsou, venită din Grecia, care a avut un cuvânt de spus participanților. Întrebată de părintele Petru Munteanu: ”Unde este mai bine, în România sau în Grecia”, Eleni Gkertsou a răspuns: ”Îți este mai bine acolo unde-ți este inima”. Ca și sfaturi pentru părinții și copiii din sală, aceasta le-a spus: ”Copii, am fost și eu ca voi, provin dintr-o familie săracă, părinți, să-i încurajați pe copii în a face lucruri frumoase, să învețe, fără carte nu puteți avansa”. I-a îndrumat pe copii să meargă la școală, să-și facă temele, să asculte de profesori și părinți, și să pună dragoste în tot ceea ce fac.

Să avem gânduri bune

cartea vie4Prin gândurile sale, omul, strică întreaga ordine a lucrurilor. Neamul omenesc dintâi a şi fost nimicit prin potop pentru gândurile şi dorinţele sale rele. Datorită gândurilor rele nu avem rezultate bune, trebuie să ne schimbăm. De fapt, fiecare persoană trebuie să se schimbe, dar trebuie să avem un exemplu în viaţă, în familie, în societate.

cartea vie 2Părintele paroh Petru Munteanu i-a încântat pe cei prezenți cu o pildă despre icoana Sfântului Nicolae și i-a îndrumat pe copii să-și pregătească ghetuțele pentru venirea lui Moș Nicolae.

Ca de obicei, seara s-a încheiat în acordurile colindelor ce sunt pregătite de copii pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.

Sursa: samariteanulmilostiv.ro