Stiri »

25 ianuarie 2023 – 15:56 | Comentariile sunt închise pentru Buletin Parohial Hai cu noi nr. 107 pe decembrie 2022 și Retrospectiva 202217 views

Share
Facebook
0
Twitter

Linkedin

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole, Cateheză

Câteva metode de rezolvare a unor neînțelegeri apărute între soți

Submitted by on 10 octombrie 2020 – 20:15No Comment | 142 views

Câteva metode de rezolvare a unor neînțelegeri apărute între soți

Una dintre responsabilitățile pe termen lung ale nașilor este aceea de a-i împăca pe soți atunci când apar conflicte între ei. De știut, că cele mai multe conflicte apar cu precădere la familiile căsătorite de 1-5 ani și cele căsătorite de 16-25 ani.

Un conflict nu este neapărat ceva negativ. Este vorba de un conflict atunci când între două sau mai multe persoane există dorințe, aștepări, scopuri sau interese opuse. Conflictele sunt inseparabile de om și pot fi constructive dacă sunt soluționate. Cu alte cuvinte, dacă cei doi soți nu au avut dintru început un scop comun, sau acel „imperativ marital”, despre care se vorbește la Capitolul VI, punctul I.a, p. 111, atunci este firesc ca, după o vreme, să iasă la iveală divergențele de valori și opinii. În această fază, putem spune că a apărut un conflict, deși el a existat, în stare latentă, încă de când cei doi s-au cunoscut.

Ghid pastoral de catehizare a mirilor, p. 134

Sub îndrumarea domnului Gheorghe Măriuța

Tags: