Stiri »

20 februarie 2023 – 14:55 | Comentariile sunt închise pentru Buletin Parohial Hai cu noi nr. 108 pe ianuarie 202374 views

Share
Facebook
0
Twitter

Linkedin

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole, Editorial

– Doamna Scânteie –

Submitted by on 10 octombrie 2020 – 20:37No Comment | 21 views

Doamna Scânteie-

Astăzi, ieșind de la cabina de vot, în curtea școlii am întâlnit-o pe doamna Scânteie. Doamna Scânteie, o bătrânică trecută de 80 de ani, de aproape un metru și jumătate înălțime, ușor adusă de spate se „lupta” în fața mea cu doua sacoșe vechi, boțite, mari și decolorate, care erau umflate de vânt. Se zbăteau sacoșele în mâna ei zbârcită, precum două găini grase ținute de picioare pentru a fi duse la tăiere.

Madam Scânteie, o mână de femeie, cu haine ponosite dar curate, cu ochii albaștri precum cerul și cu un chip luminos brăzdat de urme ale trecerii timpului.

– Binecuvântați Preacucernice părinte!, a spus cu o voce militărească și hotărâtă.

– Domnul Iisus Hristos… am răspuns, privind-o în ochi cu bucurie. Ce vânt te aduce pe aici, doamna Scânteie ?

– Am venit sa dau Cezarului ce este al Cezarului, am venit sa votez!, mi-a răspuns hotărâtă în glas, de parcă întreaga soartă a noastră, a neamului românesc, depindea de prezența dânsei… Am să votez un om credincios!, îl știu eu… a continuat cu hotărâre madam Scânteie.

– Doamne ajută la toți!, i-am răspuns cu drag.

Am plecat de la vot cu gândul că încă mai avem o șansă cu asemenea solitori-străjeri, care după Sfânta Liturghie vin să dea Cezarului ce este al lui.

A fost mereu pentru mine o problemă procesul electoral. Am „suferit” de fiecare dată o criză de identitate în timpul disputelor electorale de partid. Nu m-am regăsit ca persoană, în diversele oferte electorale, în mesajul de pace sau liniște socială pe care-l oferă candidații, deoarece, mesajul transmis îmi părea ca un armistițiu temporar, așezat pentru pregătirea unei lungi și „sângeroase” dispute sau o competiție de promisiuni deșarte. Madam Scânteie m-a lămurit: „- Am venit să-i dau Cezarului ce este al lui!” Dându-i Cezarului ce este al lui, să nu uităm cu toții, în serviciul sau slujbele noastre vremelnice să-i dăm și Lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu. Mulțumesc, madam Scânteie! Domnul să ne binecuvânteze pe toți !

Pr. Petru Munteanu Parohia „Sf. Voievozi”
Săvinești, septembrie 2020