Stiri »

15 iulie 2022 – 9:29 | Comentariile sunt închise pentru Buletin Parohial nr. 101 pe iunie 202239 views

Share
Facebook
0
Twitter

Linkedin

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Cultural - educative

Importanța culorilor în viața noastră

Submitted by on 3 mai 2014 – 0:08No Comment | 46 views

Culorile există în fiecare moment al vieții noastre și ne exprimăm prin intermediul acestora. Culorile au influență asupra stării noastre de spirit, asupra capacității de memorare și chiar asupra gustului mâncării, în concluzie asupra întregii vieți.

Rolul+culorilor+in+viata+noastra+_81198Culorile calde, deschise, stau la baza unei bune dispoziții, având un efect stimulativ și întreținând o stare afectivă pozitivă.

Culorile reci, închise, induc stări psihice de tristețe, depresie, scăzând nivelul energetic.

Preferințele pentru anumite culori pot oferi informații importante despre structura personalității  noastre.

Iată câteva dintre semnificațiile și efectele culorilor:

ROȘUL are un efect stimulator general, provoacă, incită la acțiune, îndeosebi în plan psihomotor, stimulator intelectual. Roșul este culoarea preferată a persoanelor active, dinamice, având o voință foarte puternică, cu inițiative, independente.

GALBENUL este culoarea soarelui și este asociat frecvent cu fericirea, bucuria, energia vitală. Persoanele care o prefera sunt active, ambitioase, optimiste comunicative.

ALBASTRUL este o culoare rece care reprezintă calmul, fiind odihnitoare, relaxantă, detensionanta și având efect de sedativ. Persoanele care îl aleg sunt oameni pașnici, loiali, iubitori, optimiști în abordarea și rezolvarea problemelor.

PORTOCALIUL este o culoare caldă, culoarea fericirii, a veseliei și  căldurii.

VERDELE se obține din roșu și albastru, în consecință prezintă trăsături ale ambelor culori. Are un efect contradictoriu: atracție-respingere, optimism-nostalgie. Este o culoare rece, care exprimă din punct de vedere psihologic voința de acțiune, tenacitate și perseverență.

Prelucrare de Emilian Horciu

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,