Stiri »

25 ianuarie 2023 – 15:56 | Comentariile sunt închise pentru Buletin Parohial Hai cu noi nr. 107 pe decembrie 2022 și Retrospectiva 202226 views

Share
Facebook
0
Twitter

Linkedin

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole, Comunitate

Necrolog profesor Virginia David (Nistor) – 15 martie 1935-02 noiembrie 2018

Submitted by on 3 decembrie 2018 – 4:01No Comment | 435 views

Necrolog profesor Virginia David (Nistor) – 15 martie 1935-02 noiembrie 2018

Mulţumesc preotului paroh Petru Munteanu pentru binecuvântarea dată de a-mi exprima întreaga compasiune pentru familia îndoliată prin decesul celei care a fost Virginia Nistor, apoi Virginia David, dar  cunoscută de noi, colegi, prieteni, foşti elevi şi consăteni ca fiind doamna Lili.

O petrecem pe ultimul drum, spre împărăţia cerului, pe cea despre care putem spune că a fost un OM ca o făclie vie, ce a luminat câteva  decenii viaţa spirituală a locuitorilor comunei Săvineşti.

Absolventă a Şcolii Pedagogice, cu o bază solidă didactică, pedagogică, ştiinţifică, a pregătit pentru viaţă generaţii de fii ai satului în Şcoala din Săvineşti.

A lucrat alături de cadre didactice care nu mai sunt printre cei vii cum ar fi Ecaterina şi Nicolae Pârloagă, Maria Hârţescu, Mioara Mereuţă (Ghebac). Cu mult tact pedagogic şi dragoste de profesie a şlefuit caracterele native ale multor generaţii, i-a învăţat să scrie, să citească, să facă cele patru operaţii matematice, să cânte şi să joace, să muncească, să-i iubescă şi să-i respecte pe cei din drumul lor.

A fost o bună colegă, a fost iubită de copii. Datorită talentului său, a participat activ la viaţa culturală, remarcându-se în corul comunei Săvineşti, corul Bisericii, în formaţia de dansuri și cea de teatru.

A avut înclinaţii spre poezie, are mult manuscrise, din păcate, nepublicate, dar prezentate în mare parte cu diferite ocazii, la ceremonii religioase, la monumentul istoric din curtea Şcolii Vechi, la ritualurile de înmormântare. Dorea ca  cineva să adune manuscrisele şi să le publice fie în revista bisericii „Hai cu noi”, fie într-un volum separat.
Dumnezeu să o ierte şi să o aşeze în ceata drepţilor, de unde să ne transmită printr-un vers un îndemn spre a face fapte bune. Să fie pomenită în vecii vecilor.

6.XI.2018

Prof. Vasile Sandu,
fost director al Școlii din Săvineşti

Tags: , ,