„Nimic nu e mai presus decât veșnicia neamului meu”
„Nimic nu e mai presus decât veşnicia neamului meu”
Directorul Executiv al Instituţiei ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii, Calin Georgescu, a vorbit recent la Televiziunea Română despre situația economică a țării noastre. Active News (Andrei Nicolae) a consemnat câteva dintre ideile exprimate de politicianul român.
Călin Georgescu afirmă cu tărie ca România este mult mai bogată în resurse decât orice țară în Europa, iar capacitatea ei organică de a se reface este foarte mare, deoarece românul are calități native în acest sens.
„Romania, astăzi, este mult mai bogată ca Germania și ca orice țară din Europa. Prin ce are ca vocație a tinerilor și oamenilor, țara noastră se poate reface cel mai ușor și cel mai repede dintre toate țările lumii. Avem asta în sânge. Tot ce avem nevoie este de un steag, de un steag pentru care sa luptam. Nicio țară nu are ce avem noi. Ceea ce avem ca resursă, nu are nimeni. Planul Marshall, aşa cum a fost el, avea exact baza și fundamentul dezvoltării durabile.
România are exact schema de dezvoltare a unei națiuni în ultimul moment. Mesajul meu este un mesaj de trezire, să înțelegem că avem curajul și voința de nestrămutat de a ști cine suntem, de a ști ce înseamnă simțămintele și trăirile noastre”, a spus Calin Georgescu la TVR.
Propus pentru funcția de prim-ministru de către o parte a societății civile, Georgescu a abordat si problema educației în România. Acesta spune ca schimburile operate în școală au bulversat elevii, educația contribuind la dorința acestora de a părăsi țara.
Calin Georgescu (foto) l-a criticat pe profesorul de istorie Lucian Boia, despre care a spus ca este un „trădător de neam”.
„Școala este distrusa, directorii de liceu sunt numiți de comisii formate din analfabeți. Pai, dascălul este un zeu, el formează caractere umane în țara asta. Școala este distrusă, prin diferite feluri… manuale alternative. Am întrebat și eu pe cineva: Cum e domne’ cu manualele astea alternative? Dumneata ai o mamă alternativă? Istoria cum poți s-o schimbi? Îl schimbi pe Mihai Viteazul cu Lucian Boia, trădător de neam? Istoria este trunchiată. Azi, istoria se studiază o oră pe săptămână și avem pretenţia ca tinerii să stea în România. Păi, cum să stea în România, când el nici nu știe și nici nu înțelege despre ce e vorba. Ești european, dar ești roman în primul rând. Din cauza aceasta, în Occident romanii sunt considerați ca un calificativ, nu o națiune. Eu sunt mândru că sunt român, dar nu sunt mândru când un politician român vorbește în afară. Pentru că el nu știe ce spune”.
În ceea ce priveste politica internă și externă a țării, Georgescu consideră că Uniunea Europeana și NATO sunt niște mijloace de îmbunătățire a vieții pentru România, nu niște scopuri în sine. Acesta a criticat faptul că România nu și-a negociat mai bine intrarea în „clubul” UE.
Calin Georgescu mai spune că politica externă a României trebuie să fie a dialogului, a discuțiilor cu orice țară, având în minte deviza „Nimic nu e mai presus decât veșnicia neamului meu”. Călin Georgescu spune că Mihai Eminescu a fost „cel mai mare om politic al națiunii române”.
„Noi nu spunem nimic, nicăieri. În 26 de ani, noi am regresat istoric imens. Am pierdut acest tren. Nu mai spunem nimic în niciun proiect mare, nu mai avem diplomație. Nu mai știm să dialogam, să negociem. UE si NATO nu sunt obiective, ci mijloace. UE este doar un club în care suntem acționari. E o corporație. Ea nu este în slujba mea ca țară, să ne-ajute. Acolo te duci și negociezi. Romania nu a negociat nimic. Romania a intrat în UE cu capul în gard. Nu a negociat nimic, nimic, am dat totul pe gratis. Zero. Eu sunt pentru Europa, Europa Nțtiunilor, a identității.
Vechea și adevărata școală diplomatică spune așa: trebuie să te ai bine cu toată lumea, în special cu cei mari. Tot ce faci, faci în idealul național. Nimic nu e mai presus decât veșnicia neamului meu. Orice pot sa fac, dar nu mă vând. Dialoghez, pacea este singurul lucru ce poate salva aceasta lume. Și rusii, și americanii, și ungurii doresc sa trăiască în pace. Doar că lăcomia marilor corporații manipulează lumea și creează conflicte. Pentru profit. Cele mai mari 200 de corporații stăpânesc 150 de tari. Punct”, a afirmat Calin Georgescu la Televiziunea Națională.
Lumea, An XXII Nr. 1 (286)2017
Tags: „Nimic nu e mai presus decât veșnicia neamului meu", An XXII Nr. 1 (286)2017, Biserica Sf. Voievozi Savinesti, Centrul de Servicii Sociale Samariteanul Milostiv, Centrul Social „Popasul Iubirii Milostive” Săvineşti, Dumnezeu, Fundaţia Solidaritate şi Speranţă filiala Săvineşti, lumea, Parintele Munteanu Petru, Parohia Sfintii Voievozi Savinesti, Pr. Petru Munteanu, preot Petru Munteanu