Stiri »

27 mai 2022 – 19:47 | Comentariile sunt închise pentru Buletin Parohial Hai cu noi 99 pe aprilie 202254 views

Share
Facebook
0
Twitter

Linkedin

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Cultural - educative

Povestire cu tâlc: ”Bogăţia sufletului”

Submitted by on 7 noiembrie 2014 – 0:49No Comment | 57 views

Legenda spune că o femeie săracă cu un copil în braţe… trecând pe lângă o peşteră a auzit o voce misterioasă care i-a spus: ”Intră şi ia tot ceea ce îţi doreşti, dar să nu uiţi ceea ce-i mai important. Aminteşte-ţi că după ce vei ieşi poarta se va închide pentru totdeauna. Aşa că profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important”. Femeia a intrat în peşteră şi a găsit multe bogăţii. Fascinată de aur şi bijuterii, a aşezat copilul pe o stâncă şi a început să strângă de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasă i-a vorbit din nou: ”Ai doar 8 minute!”.

bogatiaCând au trecut cele 8 minute, femeia încărcată cu aur şi pietre preţioase a fugit afară din peşteră şi poarta s-a închis. Atunci şi-a amintit că a uitat copilul înăuntru, iar poarta s-a închis pentru totdeauna. Deşi femeia dorea bani albi pentru zile negre bogăţia durase puţin, iar disperarea pentru totdeauna. Ştiind că visurile de mâine se construiesc prin sacrificiile de astăzi aspira la o viaţă mai bună alături de copilul ei şi uită că cele 3 lucruri ce nu se pot întoarce niciodată sunt: cuvintele, timpul şi ocaziile pierdute, 3 lucruri ce te pot distruge: minciunile, orgoliul şi gelozia iar lucrurile ce nu trebuie să le pierdem niciodată sunt: răbdarea, speranţa şi onestitatea. Pierzându-se printre minunăţiile locului, uimită de ceea ce văzuse uitase că inima unei mame trebuia să fie acolo unde îi este copilul, astfel tristeţea fiind pentru ea rana sufletului din acel moment. La fel se întâmplă de multe ori şi cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trăi în această lume. Iar o voce misterioasă ne şopteşte mereu: ”Nu uita ce e cel mai important!”. Şi cele mai importante sunt valorile spirituale, familia şi copii, viaţa, educaţia, bunul simţ, reputaţia, dragostea, adevărul şi demnitatea de om fiind lucrurile ce au o valoare imensă. În schimb câştigurile, bogăţia, plăcerile materiale ne fascinează într-atât încât uităm ceea ce e mai important. Aşa ne risipim timpul şi dăm la o parte esenţialul.

Să nu uităm niciodată că viaţa în această lume trece repede şi că moartea vine când ne aşteptăm mai puţin. Iar când poarta vieţii se închide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.

Trăim într-o lume de probleme (neliniştiţi, abătuţi) şi toate pentru că am uitat ce e mai important: ”Bogăţia sufletului”!

Cules și prelucrat de Mădălina M.

Tags: , , , , , , , ,