Stiri »

12 februarie 2020 – 16:00 | Comentariile sunt închise pentru Hai cu noi nr. 72 din ianuarie 202085 views

Share000

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole, Cateheză

Rolul Bisericii în viaţa creştinilor

Submitted by on 6 iulie 2019 – 14:58No Comment | 144 views

Rolul Bisericii în viaţa creştinilor

„Nu există mântuire în afara Bisericii.”(Sf. Ciprian)

Prin „biserică” înţelegem locul unde credincioşii merg pentru a se întâlni cu Dumnezeu, prin intermediul rugăciunii.

Biserica trebuie să facă parte din viaţa fiecăruia dintre noi şi să o cinstim, deoarece ea reprezintă Casa Domnului. Ea este foarte importantă în viaţa omului, deoarece aici se petrec cele mai importante evenimente din viaţa noastră: botezul, nunta şi moartea.
Dumnezeu deschide uşa oricăruia vrea să intre în ea. Pe Dumnezeu nu Îl putem vedea, dar El se face simţit pretutindeni, prin orice obiect sfânt din biserică, prin orice binecuvântare pe care o primim în timpul slujbei.

Rolul bisericii în viaţa noastră se reflectă prin faptul că prin Biserică putem colabora cu Dumnezeu. Acolo putem întâlni linişte sufletească atunci când suntem împovărați, iar când suntem în necazuri primim alinare și mângâiere.

Participarea la slujba religioasă, implicarea totală, la fel și respectul față de cele Sfinte, ne apropie din ce în ce mai mult de Dumnezeu, făcându-ne să-L simțim printre noi. Biserica este ca o casă părintească și este asemenea unui mare pilon care stă la baza formării tinerilor. Este un loc foarte odihnitor şi plin de speranţă.

Cel mai bun mijloc de a cunoaşte creaţia lui Dumnezeu este participarea la slujba religioasă, fiind o punte spre împlinirea omului, pe calea mântuirii.

Biserica este unicul loc sigur în care nimic rău nu ni se poate întâmpla, în care ne putem simți în siguranță, deoarece Dumnezeu ne ocrotește, în schimbul respectului nostru. Este locul în care putem să ne desprindem de viața cotidiană și să intrăm în dialog cu Dumnezeu, este locul care ne liniștește, ne ușurează sufletele, simțindu-ne împliniți că am reușit să ne întâlnim cu Dumnezeu.

Astfel, ușa Casei Lui Dumnezeu este întotdeauna deschisă pentru oricine vrea să pășească în ea.

Lucia Balan, clasa a XII-a B,
Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani

ShareShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Tags: , , , ,