Stiri »

25 ianuarie 2023 – 15:56 | Comentariile sunt închise pentru Buletin Parohial Hai cu noi nr. 107 pe decembrie 2022 și Retrospectiva 202217 views

Share
Facebook
0
Twitter

Linkedin

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole, Cateheză, Comunitate

Rugăciunea la a opta zi după Cununie

Submitted by on 9 ianuarie 2021 – 17:47No Comment | 94 views

Aspectele de pedagogie creștină practică pot face din citirea „rugăciunii la a opta zi după Cununie” un prilej de zidire spirituală pentru cele două familii, iar pentru preot un context pastoral și catehetic binevenit.

1. Încă din ziua oficierii Tainei Cununiei, mirii trebuie îndrumați în vederea împlinirii acestei rânduieli, punându-li-se în vederre mai întâi că Biserica îi vrea în continuare la sânul ei și, în acest scop, un prim pas ar fi revenirea lor, în ziua a opta, pentru binecuvântare.
2, Mirii pot fi povățuiți să vină de dimineață și, împreună cu părinții lor duhovnicești (nașii), să participe la Sfânta Liturghie, iar dacă există pregătirea sufletească necesară, să se cuminece atât ei, cât și nașii. Se poate pune, astfel, început bune unei frumoase vieți creștinești în familie. Călăuzirea duhovnicului este foarte importantă în astfel de cazuri.
3. Pe cât este posibil, ritualul închinării la icoane să fie făcut sub îndrumarea directă a nașilor, pentru a-i conștientiza pe aceștia cu privire la rolul moral-educativ esențial pe care îl au în viața noii familii creștine.

Sub îndrumarea domnului Gheorghe Măriuța,

Ghid pastoral de cateh

Tags: