Stiri »

27 mai 2022 – 19:47 | Comentariile sunt închise pentru Buletin Parohial Hai cu noi 99 pe aprilie 202254 views

Share
Facebook
0
Twitter

Linkedin

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Articole, Comunitate

Sfinții, prietenii Mântuitorului și ocrotitorii oamenilor

Submitted by on 28 ianuarie 2018 – 11:57No Comment | 40 views

„Sfânt poate fi tot omul. Avem sfinți rugători din pustie, avem sfinți mărturisitori din arenele romane, avem sfinți din catacombe și temnițe, avem sfinți împărați și eroi, atleți ai lui Hristos, avem sfinți ai milosteniei,
avem sfinți clerici și laici, și din popor și din elite. Toți oamenii, în toate domeniile de viață, sunt chemați la sfințenie, adică la o viață trăită în lumina Duhului Sfânt.”
(Valeriu Gafencu)
Ce simte oare omul care toată ziua este împresurat de grijile zilnice, care parcă niciodată nu se termină, și aleargă mereu dar niciodată nu ajunge la împlinire. Dar unde este împlinirea noastră dacă nu la Dumnezeu Cel care ne-a făcut. Un trai mai bun, mai multe bunătăți pe masă, pentru el și pentru familie, o casă mai mare, o vacanță mai frumoasă,… le-am dobândit sau nu. Dar totuși, sufletul este neîmplinit, neliniștit,  neregăsit și simte că nu are nevoie de toate acestea, căci toate trec așa cum vin, toate se termină așa cum încep, toate sunt trecătoare. Liniștea, pacea, împlinirea, mulțumirea, veșnicia, le regăsim numai în iubire, iubire față de cei de lângă noi, iubirea față de cei de departe ai noștri, iubirea față de sfinți, iubire ce în cele din urmă ne aduce lângă Dumnezeu, Cel care este Izvorul tuturor darurilor. Rareori, în viața noastră ne găsim cu adevărat pacea, liniștea sufletului, mulțumirea, și asta se întâmplă numai ca urmare a faptelor de iubire. Din iubirea față de soți, față de copii, față de părinți, trăim cele mai frumoase clipe de bucurie ale vieții.
Însă, din iubire față de Dumnezeu și față de Sfinții Lui, primim și darurile iubirii, pace, liniște, bucurie, împlinire etc. Când te rogi unui sfânt pe care îl simți aproape de sufletul tău, vei simți și darul pe care El îl va trimite pentru tine. Nu trebuie să aștepți daruri materiale, împlinirea unor probleme, sănătatea imediată, căci vei simți astfel darul nădejdii, darul bucuriei, darul păcii, darul prezenței Lui, atunci vei simți cu adevărat Prietenul de lângă tine. Icoanele Sfinților ne însoțesc mereu în minte, inima, dar și în casele noastre, căci atunci când îți ridici ochii la icoană, cu nădejde, cerând din suflet ajutor, Sfântul numai din
privire îți va trimite darul său, și în acel moment vei simți alinare.
Privește cu iubire și nădejde la icoana din casa ta și vei vedea că niciodată nu ești singur, și prietenii tăi, sfinții și Domnul Hristos te însoțesc și te călăuzesc în tot ceea ce faci.

Cezar Justinian Lupu – cl. XI E
Colegiul Național „M. Sadoveanu”, Pașcani

Tags: , , , , , , , , ,