Stiri »

14 noiembrie 2022 – 19:47 | Comentariile sunt închise pentru Buletin Parohial nr. 104 pe septembrie 202240 views

Share
Facebook
0
Twitter

Linkedin

Citeste mai multe »
evenimente
Social - Filantropice
Sănătate pentru toți
Zâmbiţi cu noi
Editorial
Home » Comunitate

Ziua femeii e şi ziua mamei tale

Submitted by on 25 martie 2017 – 12:50No Comment | 579 views

Luna martie este prima lună de primăvară, luna în care natura renaşte şi razele soarelui dezmorţesc plantele şi sufletele iubitorilor de natură. Cine iubeşte mai mult decât femeia: zumzetul albinelor, trilul păsărilor şi florile proaspăt ieşite din zăpadă? Ziua Internaţională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU. Dacă evenimentul coincide cu un nou început, semnificaţiile acestuia sunt legate şi de lupta femeilor pentru dobândirea unor drepturi. Ziua de 8 Martie este ziua în care trebuie să ne arătăm recunoştinţa faţă de toate femeile care ne înconjoară, începând cu mama, bunica, sora, mătuşa şi toate celelalte femei din viaţa noastră.
Ce minunat e să fii femeie… ar trebui să fie gândul tău din fiecare dimineaţă! De când eşti doar o copilă ţi se aduce aminte constant cum ar trebui să te comporţi. O fată trebuie să fie cuminte, curată, ordonată,  atentă să aibă grijă de tot ce e în jurul ei. Toate acestea se adună şi te transformă în ceea ce eşti astăzi. Ne sărbătorim o dată în an, dar de fapt suntem sărbătorite în fiecare zi de copiii, soţii sau prietenii noştri.
Pupicii din fiecare dimineaţă sau cafeaua caldă care ne aşteapă pe masa din bucătărie sau pe biroul de la serviciu, oare nu sunt dovada iubirii şi recunoştinţei? Privirea mai atentă a fiecărei clipe petrecută alături de familie sau prieteni ne arată ce înseamnă iubirea, compasiunea, recunoştinţa celorlalţi.
Nu-ţi sărbători mama doar o dată în an, ci în fiecare zi, fiindcă ea se gândeşte la tine în fiecare moment chiar dacă ai crescut şi eşti la casa ta. Atunci când o suni, mulţumeşte-i pentru toate nopţile nedormite, pentru toate durerile pe care i le-ai provocat, pentru toate rugăciunile pe care le-a rostit pentru tine în nopţile în care aveai febră, examene sau întârziai de la vreo petrecere. În momentul în care devii părinte şi mai ales mamă începi să-ţi apreciezi părinţii mai mult, începi să înţelegi ce greu i-a fost să ia decizii pentru tine, sperând că sunt cele mai bune.
Uneori ne gândim la ele ca la nişte supereroi fiindcă reuşesc să facă aşa multe într-un timp scurt, fiindcă pot lua mai mereu cele mai bune decizii şi dau cele mai bune sfaturi; dar de fapt sunt doar femei care se
străduiesc să pună în balanţă sentimente şi experienţe astfel încât să te mulţumească şi pe tine şi pe cei din jur. Mama a plâns de multe ori de grija ta, la primul „mama”, la prima poezie, la primul eşec sau la primul
succes, dar lacrimile ei nu s-au risipit în vânt fiindcă ştie că a făcut din tine om aşa cum a ştiut ea mai bine. Ne e ruşine să-i spunem „te iubesc“, dar de fapt ar trebui să nu uităm nici un moment că „supereroul mama” trebuie mângâiat şi îngrijit în fiecare zi.
Te iubesc mamă, fiindcă mulţumită ţie reuşesc să mă trezesc în fiecare dimineaţă să văd răsăritul, să-mi îmbrăţişez familia şi să-i mulţumesc lui Dumnezeu că eşti mama mea.

Andra Avasîlcăi

Tags: , , , , , , , , ,